Sustainability

CEB170516-1067.jpg

Eerlijke koffie

 

Als je zoveel van koffie houdt, zoals wij, dan brengt dat verantwoordelijkheid met zich mee. Koffie is een natuurproduct, uit landen waar het niet altijd even goed is geregeld. Daarom werken we bij Cook & Boon rechtstreeks samen met boeren die we vertrouwen. Waarvan we weten dat ze net zo goed voor hun mensen en omgeving zorgen als voor onze koffiebonen. Daarnaast nemen we bij Cook & Boon onze eigen verantwoordelijkheid en zijn we aangesloten bij de belangrijkste keurmerken en belangenorganisaties. Zo werken we actief mee aan een eerlijk en duurzaam product.  

Global Compact Code


Om er zeker van te zijn dat onze koffie onder eerlijke omstandigheden wordt verbouwd, werkt Cook & Boon samen met partijen die zich hebben verbonden aan de Global Compact Code. Deze richtlijnen (opgezet door de Verenigde Naties) zijn opgesteld om zaken als kinderarbeid en corruptie tegen te gaan en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en zorg voor het milieu.

cook&boon coffee
CoffeeQuality

Biologische Fairtrade koffie


Onze gecertificeerde Biologische Fairtrade koffie is een absolute kwaliteitskoffie die zowel een biologische als ook een Max Havelaar/Fairtrade certificering heeft. Dit wil zeggen dat er bij de teelt geen pesticiden en kunstmest gebruikt zijn en dat de koffieboer een eerlijke prijs voor zijn koffie heeft gehad.

Oxfam Novib


Cook & Boon draagt bij aan een wereld zonder armoede. Niet door zomaar geld te geven, maar als bedrijfsambassadeur van Oxfam Novib. Dankzij hun microfinancieringsprogramma krijgen ondernemende mensen in ontwikkelingslanden een klein krediet. En daarmee de kans een eigen bedrijfje en een zelfstandig bestaan op te bouwen.

oxfam novib
rainforest alliance certified

Rainforest Alliance


Cook & Boon werkt ook samen met bedrijven die Rainforest Alliance gecertificeerd zijn. Rainforest Alliance zet zich in voor een duurzame productie van o.a. koffie. Gecertificeerde boerderijen en plantages moeten aan vele eisen voldoen, voordat zij het logo mogen dragen. De eisen hebben betrekking op natuurbehoud, bosbeheer en waterbehoud en zorgen er ook voor dat werknemers minstens een minimumloon ontvangen en recht hebben op goede secundaire voorwaarden.

Sitemap