Coffee

Kwaliteit


Voor Cook & Boon is het branden van de juiste espresso een ware obsessie. De perfecte espresso is waar we het allemaal voor doen. Maar voordat die espresso in het kopje belandt, legt de boon een flinke reis af. Langs punten die we bij Cook & Boon zoveel mogelijk in de hand willen houden. Van de beste, met de hand geplukte koffiebonen tot het samenstellen van onze eigen melanges en het vakkundig en met smaak branden van de bonen. Zelfs het verpakken doen we nog met de hand, zodat we met recht de laatste hand leggen aan ons product.


Bij Cook & Boon doen we er dus alles aan om onze bonen vers en in perfecte conditie bij u af te leveren. Maar dat is slechts het begin. Dan is het uw beurt. Om met dezelfde zorg en kwaliteit de perfecte espresso te bereiden. De juiste maling, temperatuur en onderhoud van het apparaat is allemaal onderdeel van dit proces. Dus ook daar willen we ons nog weleens mee bemoeien. Maar alleen omdat we onze klanten de allerbeste espresso gunnen.

cook_boon_mockup.jpg
cook_boon_lichtbak.jpg

Premium Arabica


De ene koffieboon is de andere niet. Daarom selecteren we onze premium Arabica bonen zelf, op speciaal geselecteerde plantages in Zuid-Amerika en Afrika. Bij boeren die we vertrouwen. Alleen zo kunnen we voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. Zo zijn onze bonen altijd met de hand geplukt, geschoond van eventuele defects en geselecteerd op de ideale grootte. Daarna branden we onze bonen op ambachtelijke wijze, in kleine hoeveelheden en voeren we constant controles uit met de modernste apparatuur.

Het brandproces


Bij Cook & Boon beschikken we over een gasgestookte Probat koffiebrander. Een traditionele brander. Hiermee kunnen we iedere boonsoort met z’n eigen brandschema en in kleine hoeveelheden branden. Zo branden we op authentieke wijze, maar dan wel volledig gecontroleerd en aangestuurd door de modernste techniek. Zo kunnen we constant de hoge kwaliteit leveren die u van ons gewend bent. Ieder kopje weer.

CEB170516-0972.jpg

Around the cup


Het is het onze missie de koffiebeleving te verhogen. Dat houdt niet op bij het leveren van de beste bonen. Alles rondom het kopje koffie draagt daaraan bij. Daarom besteden wij veel aandacht aan de producten die de beleving versterken. Dat begint bij onze verpakking en het smaakvolle design. U kunt bij Cook & Boon alles bestellen, van chocolade en koekjes tot complete serviezen. Alles tot in de perfectie.

taste-supercharged
CEB170518-1349.jpg

Our cup of tea


Wij zijn net zo gepassioneerd over ons theelabel als we dat zijn over onze bonen. We hebben er bij Cook & Boon niet voor niets onze eigen namen aan verbonden: Tea by frank&paul. Het concept bestaat uit hoogwaardige, losse thee, met verschillende, bijzondere smaken. Voor ieder moment van de dag en iedere smaak, bijvoorbeeld Bad Weather, Very Berry en Breakfast Boost. Tea by frank&paul is een onmisbaar kwaliteitsproduct naast de koffie van Cook & Boon. Al is het maar vanwege de balans tussen de heerlijke geur van vers gebrande bonen en onze met natuurlijke ingrediënten geparfumeerde thee.

Barista Academy


Heeft u net zoveel passie voor koffie als wij hebben? En wilt u er serieus werk van maken? Informeer dan eens naar onze Barista Academy. Hier hebben wij al onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren in gestoken. Onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs leren barista’s to-be hier het geheim van het perfecte kopje koffie. Wat is de ideale temperatuur? Welk type water heb je nodig? En hoe zorg je voor een espresso met de perfecte crema?


Neem voor meer informatie over onze Barista Academy contact met ons op.

CEB170516-0877c.jpg

Sitemap