The story

Cook & Boon founders

Taste Supercharged


Ze zeggen wel eens, over smaak valt niet te twisten. Hoever kun je er naast zitten. Smaak is het grootste en mooiste twistpunt ooit. Het is de basis van ons product en de reden dat we nog steeds op zoek zijn naar de perfecte espresso. Hoe die precies moet smaken, daar zijn onze meningen nog over verdeeld. Maar wat het effect is, dat kunnen we u precies vertellen.

Ons verhaal


Het gaat over 1993. Toen we nog geen internet hadden. Niemand ooit nog van een barista had gehoord en een Latte nog gewoon een koffie verkeerd was. De tijd dat de koffiekoek al lang verdeeld was en regionale koffiebranders afspraken hadden gemaakt om niet aan elkaars klanten te komen. Koffiekennis werd niet gedeeld en koffiebranden was het ‘geheim van de smid’. Het was het jaar dat we een pandje huurden in Breda, een kleine Probat brander kochten en Cook & Boon begonnen. Omdat we het allemaal zelf wilden ontdekken. Zelf experimenteren. En vooral zelf kunnen.


Ons verhaal gaat over ups en downs. Maar ook over een prachtig product en geweldige klanten, waarvan sommigen al meer dan 20 jaar bij ons zijn.


Maar we blijven experimenteren en ontdekken. Net als toen we begonnen staan we nog steeds open voor alles. We ontdekken nog elke dag nieuwe dingen en grijpen alles aan om de beleving van koffie te verbeteren en te vervolmaken.


Het gaat over gepassioneerde mensen die met z’n allen aan een bedrijf bouwen, omdat ze het leuk vinden.


From the ground up.


Paul Merkus

CEB170518-1168.jpg

De perfecte espresso zet alle zintuigen op scherp. Het dringt diep door in het limbisch systeem en nestelt zich in het emotionele geheugen. De onmiskenbare geur, de licht bittere smaak, de fluweelzachte crema; Alles draagt bij aan het ultieme koffiegenot.


Soms komt alles samen en word je geraakt door dat enerverende ‘Taste Supercharged’-gevoel. Iets wat niet in woorden is te vatten, maar zich in alle hevigheid manifesteert in uw koffiekopje. Want wat uw smaak ook is, voor welke blend u ook kiest, bij Cook & Boon streven we altijd naar ‘Taste Supercharged’.

CEB170516-0857a.jpg

Sitemap