Cook & Boon maakt inhaalslag op het gebied van duurzaamheid


Begin 2018 zullen we operationeel zijn in ons nieuwe pand. Het nieuwe gebouw is opgetrokken uit beton, glas en staal en voldoet aan de allerstrengste normen voor isolatie. Het gebouw is zo ontworpen dat overbodige materialen als systeemplafond, vloerbedekking en plinten zoveel mogelijk zijn weggelaten. Door de materiaalkeuze is er nagenoeg geen gebruik van lakken of verf en komt gebruik hiervan dus ook niet periodiek terug.


Ook werken we met volledig duurzaam opgewekte energie en leggen we op de hoge daken bijna 1.000 m2 zonnepanelen. Het hele gebouw wordt verwarmd met warmte die vrijkomt bij het branden. Deze warmte zou anders gewoon door de schoorsteen verdwijnen. Er is duurzame en energiebesparende ledverlichting en het magazijnequipement is volledig elektrisch uitgevoerd. Tevens is de nieuwe koffiebrander uitgevoerd met een energiebesparend recirculatiesysteem, dat de warme lucht opnieuw door de brander stuurt.


Bovenstaande ontwikkelingen sluiten aan op de behoeften van het heden, zonder het vermogen van de toekomstige generaties - om in hun eigen behoeften te voorzien - in gevaar te brengen.


Zo dragen wij ons steentje bij aan: People, Planet en Profit!


Duurzaam pand Cook & Boon