Het ideale espresso apparaat

Heeft u interesse in een professioneel espresso apparaat? Dan is het slim om u van tevoren goed te oriënteren. De aanschaf van een professioneel espresso apparaat gaat niet over één nacht ijs. Een goed apparaat is een investering waarbij u er zeker van wilt zijn dat u de juiste keuze maakt. Welk apparaat het beste bij u past hangt natuurlijk af van een aantal zaken. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een espresso apparaat voor op kantoor of voor uw horecaonderneming? En hoe intensief gaat u het apparaat gebruiken? Graag geven we advies over verschillende espresso apparaten.
CEB170516-0661.jpg

SOORTEN ESPRESSO APPARATEN

Bij de aanschaf van een espresso apparaat heeft u keuze uit twee soorten apparaten:


 • Een filterdrager machine (half automaat)
 • Een volautomaat


Het verschil zit hem niet alleen in de kwaliteit espresso, maar zeker ook in de manier van bereiden. Bij een volautomaat gaat alles - zoals de naam al doet vermoeden - automatisch. Met een simpele druk op de knop zet u de espresso. Bij een filterdragermachine komt meer handwerk kijken.


Op kantoren worden doorgaans volautomaten gebruikt. In kleinere horecazaken wordt veel met een filterdragermachine gewerkt. Dit geeft vaak een meer ambachtelijk gevoel. Heeft u een grote horecazaak waarbij koffie aan de lopende band over de toonbank vliegt? Dan is een volautomaat aan te raden, simpelweg omdat hij sneller is.

Bij Cook & Boon verkopen we beide soorten espresso apparaten. Hierbij heeft u keuze uit verschillende vooraanstaande merken, zoals:


 • Franke
 • Carimali
 • Kees van der Westen
 • Faema
 • Jura
 • La Marzocco
 • La Nuova Era
 • Melitta
 • WMF
lattiz_verpakking.png

WAT HEEFT U NOG MEER NODIG?

Een professioneel espresso apparaat maakt gebruik van koffiebonen. Deze bonen moeten eerst gemalen worden. Bij een filterdragermachine adviseren wij één of twee koffiemolens naast het apparaat. Wanneer u met één enkele melange werkt is één koffiemolen voldoende. Echter om het beste uit onze koffie te halen adviseren wij u om voor lungo en espresso of cappuccino twee verschillende melanges te gebruiken. U heeft dan ook twee molens nodig. Bij een volautomaat heeft u geen extra koffiemolen nodig, omdat deze al is ingebouwd.


Bij een filterdragermachine kunt u erover nadenken om een LATTIZ® MELKOPSCHUIMER te plaatsen. U kunt de melk natuurlijk opschuimen met het stoompijpje van uw espresso apparaat, maar bij grote drukte werkt de Lattiz® melkopschuimer een stuk sneller.

ONDERHOUD EN SERVICE

Bij Cook & Boon staan we voor kwaliteit. Om die reden voeren we periodiek een kwaliteitscontrole uit bij onze klanten. Daarin testen we bijvoorbeeld of de crèmalaag, de temperatuur en de grofheid van de gemalen koffie in orde is. Daarnaast komt er een paar keer per jaar een externe servicemonteur langs voor een onderhoudsbeurt van uw apparaat.

Heeft u vragen over een espresso apparaat of wilt u graag vrijblijvend advies? NEEM DAN NU CONTACT MET ONS OP!

Sitemap