DE JUISTE KOFFIEKOPJES VOOR VERSCHILLENDE SOORTEN KOFFIE

Koffie! Wij Nederlanders drinken het de hele dag door. We variëren in allerlei soorten: van cappuccino tot espresso of een latte macchiato. Als koffieliefhebber bent u zich ervan bewust dat allerlei factoren invloed hebben op de beleving en de smaak. De herkomst van de bonen, de brandtijd van de bonen, de bereidingswijze van de koffie en bijvoorbeeld de machine waarmee hij wordt gemaakt. Maar ook het kopje waar u uit drinkt draagt hieraan bij. Van een lekker grote mok tot een design kopje of een dubbelwandig glas. Wij leggen de verschillende mogelijkheden graag aan u voor.
CEB170516-0996.jpg
cook_boon_mockup.jpg

VERSCHILLENDE MATEN KOFFIEKOPJES

Allereerst valt er natuurlijk onderscheid te maken in het formaat van koffiekopjes. Verschillende soorten koffies vragen om verschillende maten kopjes. Over het algemeen wordt er in de horeca gebruik gemaakt van drie standaard maten: het espressokopje, het gewone koffiekopje en een cappuccinokopje. Hierbij is het espressokopje het kleinst en het cappuccinokopje het grootst. Thuis kiezen veel mensen voor een lekkere grote mok. Ideaal om ‘s winters lekker uw handen aan op te warmen.

KOFFIEKOPJES VAN UITEENLOPENDE MATERIALEN

Naast het formaat valt er ook onderscheid te maken in het materiaal. Het meest voorkomende materiaal is porselein. Porselein is een combinatie van aardewerk en glas. Het voordeel van porseleinen koffiekopjes is dat ze makkelijk schoon te maken zijn en er geen smaakjes in het materiaal trekken. Het nadeel is dat porselein een minder goede warmtegeleider is en de koffie sneller afkoelt. Tegenwoordig zijn glazen koppen ook erg populair. In een glas komen de lagen van bijvoorbeeld een latte macchiato extra mooi naar voren. Ook zijn er dubbelwandige glazen, hierin blijft de koffie langer warm en de buitenkant van het glas juist koel. Tenslotte zijn er natuurlijk ook de take away koffiebekers voor onderweg.

CEB170518-1349.jpg
CEB170516-0877c.jpg

HET KOFFIEKOPJE: BELANGRIJK ONDERDEEL VAN DE PRESENTATIE

Het kopje waarin de koffie wordt geschonken is een belangrijk onderdeel van de presentatie. Wanneer u streeft naar het schenken van de lekkerste koffie, wilt u deze natuurlijk ook mooi serveren. Denk daarom goed na over de mogelijkheden. Kies voor een design dat past bij uw interieur of de rest van het servies. Serveert u de koffie met of zonder schoteltje? Wilt u koffiekopjes met of zonder oor? Allemaal opties waar u uit kunt kiezen. Vergeet vooral niet om het kopje voor te verwarmen voor de ultieme koffiebeleving!

Sitemap