DE 9 TYPEN KOFFIEDRINKERS OP KANTOOR VOLGENS COOK & BOON

We kennen ze allemaal: collega’s die de hele dag door koffie drinken op kantoor. Ze hebben de ene bak nog niet op, of ze staan alweer bij het apparaat voor de volgende. Of die collega van de buitendienst die altijd gehaast is en met een koffie to-go beker weer naar zijn volgende afspraak sprint. Wij hebben de werkvloer in Nederland eens stevig onder de loep genomen en ontdekten 9 verschillende koffiedrinkers op kantoor. Herken je een van deze types? Of beter nog: welk koffietype ben jij?
#1 De stille genieter

Is zo gefocust op het beeldscherm en z’n werk dat de wereld om hem heen vervaagt. Zo slurpt -ie ongemerkt met gemak tien koppen koffie op een dag weg.


#2 De wegwerpdrinker

Is altijd gehaast en drinkt alleen maar koffie to-go uit kartonnen wegwerpbekers. Hier valt nog onderscheid te maken tussen twee groepen: de altijd drukke accountmanagers, of de ‘ik-ben-standaard-te-laat-dus-dan-maar-snel-een-koffie-to-go-van-het-station’-types.


#3 De kantoor barista

Drinkt keurige espresso in een voorverwarmd kopje mét natuurlijk een koekje erbij. Koffie bereiden is een ambacht en ook op kantoor dient de koffie volgens strenge ‘regels’ te worden bereid. Elke kop wordt met zorg gezet en doet niet onder voor een espresso van die hippe koffiebar om de hoek. Het liefst deelt de kantoor barista zijn kennis en vertelt ook collega’s hoe zij hun koffie moeten bereiden.


#4 De energiestoot-drinker

Alleen cafeïne is voor de energiestoot-drinker niet genoeg. Dit type drinkt daarom zwarte koffie met minstens vier klontjes suiker. Vooral ‘s ochtends heeft hij deze extra boost echt even nodig.


#5 The Iceman

‘Oeps, vergeten...’ Laat zijn koffie standaard koud worden, maar drinkt ‘m - bikkel als hij is - tóch op. Even doorbijten en niet zeuren.


#6 The Addict

Kan niet functioneren zónder koffie. Voor dit type koffiedrinker is koffie simpelweg een brandstof. Het begint al ‘s ochtends vroeg, om de motor op gang te brengen. Dit type is vaak te herkennen aan de veelgebruikte en gevleugelde uitspraak: “Zo, eerst een kop koffie.”


#7 The Wannabe

Lust eigenlijk geen koffie, maar wil er toch graag bij horen. Daarom drinkt dit type koffiedrinker alleen cappuccino met sloten melk en bergen suiker. Dan smaakt het tenminste niet meer zo naar koffie. ;-)


#8 De koffieleut

Is meer fan van de roddels rond het koffie-apparaat dan van de koffie zelf. Dit type drinkt zelf nauwelijks koffie, maar kent alle ins en outs van het apparaat én het bedrijf.


#9 De spoortrekker

Laat overal een spoor van kringen en lege koffiekopjes achter. Bij dit type weet je zodra je de vergaderruimte binnen stapt, dat hij je voor is geweest. Zo’n mooie verse koffiekring op de strakke, witte vergadertafel. Zijn bureau is te herkennen aan een grote verzameling koffiekopjes van die ochtend, van gisteren, van eergisteren..?

Sitemap