De dubbele espresso, ofwel: de Doppio

Hoewel koffiebonen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, Azië of Afrika komen, zijn het de Italianen die de drank blijven ontwikkelen om het maximale uit de bonen te halen. Het zetten van koffie is door de Italianen tot kunst verheven en barista’s zijn iedere dag op zoek naar de allerlekkerste koffie. Er wordt continu gestreefd naar perfectie en een manier waarin de bonen het beste tot hun recht komen. Daarom bestaan er ook veel verschillende soorten koffie en manieren van bereiding, waaronder: de doppio.

Dubbel genieten met een Doppio

Doppio is eigenlijk niets anders dan een dubbele espresso. Doppio is dan ook de Italiaanse benaming voor ‘dubbel’. De dubbele shot espresso wordt vaak geserveerd in een cappuccino kopje. Veel koffieliefhebbers kiezen standaard voor een doppio in plaats van een enkele espresso. Zo genieten ze extra lang van de heerlijk intense smaak. Ook in veel koffietentjes wordt er standaard een doppio geserveerd wanneer u een espresso bestelt.

De klassieke espresso versus de doppio

Een klassieke espresso bestaat uit 30 milliliter heet water dat onder hoge druk door circa negen gram koffie wordt geperst. Een espresso wordt in een klein kopje geserveerd. Voor een doppio wordt zowel een dubbele hoeveelheid water als een dubbele hoeveelheid koffie gebruikt. Een doppio kunt u dus eenvoudig zelf maken met uw eigen espresso apparaat. De intense, sterke smaak en de heerlijke aroma’s van de espresso komen zo nog beter tot hun recht voor een ultra lange koffiebeleving.


Voor een doppio kunt u gebruik maken van verschillende koffiesoorten van Cook & Boon. Zo kunt u het beste kiezen voor de donker gebrande Original of de energieke Supercharged.

Sitemap