7 barista guidelines

 

 

Je weet inmiddels aardig wat van koffie, hebt thuis prima apparatuur staan én heerlijke koffiebonen. Maar het lukt jou nog steeds niet om dezelfde lekkere koffie te krijgen als in jouw favoriete coffeebar.

Lees hier de oplossing voor de meest voorkomende problemen:

 

 

Probleem

oplossing

koffie is te koud

kopje is niet voorverwarmd

filterdragers zijn niet  voorverwarmd

machine is te koud afgesteld

Koffie is te slap

te lage dosering gemalen koffie

watertemperatuur is te laag

koffie is te grof gemalen

Koffie is te sterk

te hoge dosering gemalen koffie

watertemperatuur is te hoog

koffie is te fijn gemalen

Crema is te licht

te lage dosering gemalen koffie

watertemperatuur is te laag
koffie niet goed aangedrukt in filterdrager

Crema is te donker

watertemperatuur is te hoog

koffie is te fijn gemalen

 

Slechte crèmelaag

koffie te grof gemalen

machine is vuil

pompdruk is te laag

oude bonen of maalsel

Slechte/ bittere smaak

te hoge dosering gemalen koffie

watertemperatuur is te hoog

koffie is te fijn gemalen

machine is vuil

kalk in de leidingen

oude bonen of maalsel

oud water in de leiding

kopje is vies

 

 

Staat jouw probleem hier niet tussen? Help ons de lijst compleet te maken..

stuur een bericht naar info@cookboon.com en we lossen het voor je op!

 

 

enjoy your coffee!

 

blog baristaguidelines.jpg

Sitemap